06-06-10

06.06 : rit naar Grâce-Hollogne

201006061
Het bleef lekker warm vandaag en we gingen met 21 Funbikers op pad naar Grâce-Hollogne, gemeente in het Luikse in de buurt van de luchthaven van Bierset. Davy had de leiding en werd geassisteerd door Toni, Pascal, Kristof, Serge, Piccolo en Erwin natuurlijk. We reden door Vlaams en Waals Haspengouw over een golvend parcours dus. Het was vrij rustig onderweg, wat een verschil met vorige week, en er werd toch behoorlijk doorgereden ook al omdat er weinig wind was. Wat opvalt is dat het zeer recent wegennet in de buurt van Bierset in schril contrast staat met de wegen die wij gewend zijn in Wallonië. Net als vorig jaar bracht de klim in Grâce-Hollogne ons op de plek waar Julie en Melissa werden meegenomen zowat 15 jaar geleden. Een herdenkingssteen – en parkje houden de herinnering aan de vermoorde meisjes levend (zie foto’s van huisfotograaf Hendrik). We hielden er even halt en vanwege de warmte werd de koelbox van Jeanke gewoonweg leeggeplunderd.
201006063
Ondertussen waren we iets over halfweg en we reden nog een stukje in de omgeving van Bierset waar het opletten was op de vele rotondes maar ook op de talrijke dorpsstraten waar voorrang van rechts geldt . Dan staken we via oa Ans, Juprelle en  Glons de taalgrens over en via Sluizen en ruilverkavelingswegen in oa Elst en Millen ging het dan stilaan richting huiswaarts. We bleven wel op veldwegen en in rustige dorpen tot we in Riksingen de steenweg naar Bilzen opdraaiden. Daar zetten Gazza en Xavier de turbo aan en op de lichtlopende steenweg knalden we aan meer dan 40km/u naar de Brobos toe, dat moet ook eens kunnen en er waren geen klachten, iedereen was keurig mee. Bij aankomst voelden we pas hoe warm dat het was. We hadden 103 km aan bijna 28 gemiddeld afgemaald, na een mooie rit. Op het zonnige terras trakteerde Thierry, die verjaard was, ons op een frisse pint en iets later passeerde een stoet van een 100-tal traktoren, vertrokken uit cafe Halve Weg, een leuk spektakel toch.

201006064
Volgende week zondag is het vaderdag en zijn er (al weer) verkiezingen. We rijden een vrij korte rit om iedereen de gelegenheid te geven om zijn stemplicht te vervullen. Het vertrek is om 9u.           

16:55 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.