27-06-10

17e rit naar Ellikom

Gisteren trokken we er onder een stralende zon op uit voor de pre BBQ rit. Slechts 13 Funbikers aan de start van deze vlakke rit naar Ellikom deelgemeente van Meeuwen-Gruitrode. Davy speelde voor GPS en kreeg als assistenten lange Johan, Steven, Ber, Loupo, Pascal enToni (overgenomen door Piccolo). Gazza informeerde ons over de keuze voor Moozes als kledingleverancier, over ons nieuw clublokaal de Halve Weg, gezien Pierre er noodgedwongen mee ophoudt, en over het feit dat hij via derden vernomen had, dat bepaalde Funbikers het blijkbaar niet meer zo naar hun zin hebben bij ons (?!) en daar had hij het begrijpelijk moeilijk mee, gezien de inspanningen die hij en het bestuur doen om alles in goede banen te leiden. Enfin, we gingen op weg veelal over landelijke wegen, heel vaak in de schaduw, erg welkom met het warme weer. Davy en Piccolo deden eerst de kop, maar Toni en Johan namen het na een uurtje over. Er werd vrij rustig gereden, het was niet al te druk onderweg, een gezapige rit dus. We passeerden oa in As, Bree, Opglabbeek, Linde..en zowat halverwege in Ellikom. Iets later werd er een sanitaire stop ingelast, tijd ook om de drinkbussen bij te vullen. Dan ging het via As, Wiemesmeer, Zutendaal, Munsterbilzen terug naar de schutterij waar de BBQ zou plaatsvinden. Benny tapte ons de welgekome verse en lekkere pintjes en de handen werden nog even uit de mouwen gestoken ter voorbereiding van de BBQ. Het verslag van dit event volgt later nog. Door de afwezigheid van Norbert, zijn er nog 3 maxima in het clubkampioenschap : Loupo, Steven en Piccolo.

Volgende week gaat het naar Bolland, in het land van Herve en iets minder vlak dus. Het vertrek is om 7u30 en wel aan ons nieuw clublokaal, cafe Halve Weg Hasseltsestraat 48a te Bilzen (ca 1km voorbij de spoorweg richting Hasselt).

13:06 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-06-10

19.06 : de 8 van Munsterbilzen

voer1

Gisteren reden we de 106 km van de 8 van Munsterbilzen, volgens mijn persoonlijk, subjectief oordeel, toch wel de mooiste van de toertochten in onze regio. Op buienradar zag je de buien al aankomen vanuit het Noorden. Aan de start was het vrij fris en grijs, maar gelukkig droog. Er kwamen amper 14 Funbikers opdagen om in groep deze rit af te werken, zaterdag, het weer, de moeilijkheidsgraad zullen een rol gespeeld hebben. Ferdy en Piccolo namen het groepje op sleeptouw en het dieselen werd het eerste half uur zorgvuldig toegepast. De aanloop naar de heuvelzone was zoals ieder jaar en in Roclenge kregen we de eerste kuitenbijter onder de wielen. Gezien de belangstelling bijlange niet zo groot was, was het iets eenvoudiger om in groep te rijden en na de beklimmingen werd er telkens netjes gewacht. De volgende helling was de lekker lopende Richelle, waar je met goeie benen met de grote naar omhoog kan. Boven was het van dattum en kregen we een stevige plensbui te verwerken en werden regenjasjes en eventueel botjes te voorschijn gehaald. De natte wegen maanden aan tot voorzichtigheid in de afdalingen en op de witte verkeerslijnen. Dan volgde de lange klim (Chenestre) vanuit Dalhem waarna we via de steenweg aan de eerste  (prima) bevoorrading halt hielden. Er volgde een korte afdaling, klimmetje en opnieuw bergaf over bijzonder slechte weg die ons aan de abdij van Val Dieu bracht. Daar ging het eerst vals plat en dan iets steiler tot in het centrum van Aubel. Daar werden de troepen gehergroepeerd en vermits Ferdy voor de 126 koos waren we nog met 13. Het parcours bleek hier en daar lichtjes hertekend en als je af en toe rondom je keek kon je toch genieten van het prachtige landschap van het land van Herve. De wegen droogden gelukkig op en ondertussen kregen we een “nieuwe ?” klim onder de wielen die ons in Remersdael bracht. Na een lange afdaling kwamen we even op de steenweg naar Maastricht om dan via het “voetbalstadion” van Voeren halt te houden voor de 2e bevoorrading aan de provinciale school. Wat volgde waren eerst de klim van Lanaye en vanwege de verplaatsing van de brug in Vroenhoven de verduivelde Slingerberg, waar het laatste jus in de benen moest aangesproken worden. Via Vroenhoven, Lafelt, kwamen we in Rosmeer met de Kerkstraat als toetje. Na 108 zware maar mooie kilometers arriveerden we behoorlijk afgepeigerd aan de sporthal in Munsterbilzen. Gelukkig was het op die ene plensbui na droog gebleven en hadden we nog de energie om enkele bokskes te drinken.

Volgende zaterdag is het BBQ time en rijden we ’s morgens een rit naar Ellikom, een deelgemeente van Meeuwen-Gruitrode, een vlakke rit in de Kempen dus. Het vertrek is om 7u30.        

15:26 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-06-10

13.06 : verkiezingsrit(je)

kies2010
Een drukke dag vandaag, vaderdag (proficiat aan alle papa's), voor de zoveelste keer verkiezingen en vooral daarom stond er een vrij korte verkiezingsrit op het programma. Gazza leidde de dans vandaag bijgestaan door oa Erwin, Loupo, Benny, Luc V., Raymond en Peter. Het was een beetje fris, maar toch weer zonnig bij het vertrek en er waren 22 Funbikers op het appel. We gingen richting de Maaskant en dus zou het een overwegend vlakke rit worden. We trokken naar Zutendaal, Wiemesmeer, Genk en dan naar As. Vandaar ging het voorbij de Mechelse Heide naar de Maas toe. Even een kleine pauze om Ferdi te depanneren en een plaske te doen om dan een stukje langs de Maas te rijden. Er werd een behoorlijk tempo gereden en in Rekem op het enige klimmetje de naam waardig stak Erwin de vuur aan het lont. Boven reden we dan “en groupe” via Zutendaal, Eigenbilzen en Munster terug naar huis (28,5 gemiddeld). Eerst werd er nog halt gehouden ten huize Gazza voor de bedeling van de nieuwe (enigszins zalmroze ?!) broeken en daarna trokken de meesten naar de Brobos voor een bokske of zo.

Volgende week ZATERDAG rijden we de 8 van Munster. We vertrekken om 7u30 voor de 106 km.

15:22 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-06-10

Zaterdag 26 juni, jaarlijkse barbecue

gas-barbecue
Beste funbikers en familie,

Zoals jullie weten vindt op zaterdag 26 juni onze jaarlijkse barbecue plaats. De locatie is dezelfde als vorig jaar nl het lokaal van de schutterij op de Spurkerweg.

Dit is in grote lijnen het programma :

Er wordt gestart om 17u met het schieten van een cartouchke. Geinteresseerden mogen zich via de website melden zodat dit een beetje ingepland kan worden. Er zijn 3 leden van de schutterij aanwezig om alles in goede banen te leiden.

De receptie begint vanaf 17u30.  

Vanaf ca 19u kan men aanschuiven voor de barbecue. Er is keuze tussen 5 soorten vlees.

Om ca 20u30 is er een gastoptreden en vanaf 21u kan er aan de cremekar worden aangeschoven voor een lekker ijsje.

Ondertussen is er de welbekende tombola en op het gezellig babbelen, drinken en lol maken staat geen tijdstip, tot in de vroege uurtjes.

Neem contact met Paul als je nog niet ingeschreven bent, prijzen all in 25€ voor volwassenen, 10€ voor de kinderen.  

14:33 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

06-06-10

06.06 : rit naar Grâce-Hollogne

201006061
Het bleef lekker warm vandaag en we gingen met 21 Funbikers op pad naar Grâce-Hollogne, gemeente in het Luikse in de buurt van de luchthaven van Bierset. Davy had de leiding en werd geassisteerd door Toni, Pascal, Kristof, Serge, Piccolo en Erwin natuurlijk. We reden door Vlaams en Waals Haspengouw over een golvend parcours dus. Het was vrij rustig onderweg, wat een verschil met vorige week, en er werd toch behoorlijk doorgereden ook al omdat er weinig wind was. Wat opvalt is dat het zeer recent wegennet in de buurt van Bierset in schril contrast staat met de wegen die wij gewend zijn in Wallonië. Net als vorig jaar bracht de klim in Grâce-Hollogne ons op de plek waar Julie en Melissa werden meegenomen zowat 15 jaar geleden. Een herdenkingssteen – en parkje houden de herinnering aan de vermoorde meisjes levend (zie foto’s van huisfotograaf Hendrik). We hielden er even halt en vanwege de warmte werd de koelbox van Jeanke gewoonweg leeggeplunderd.
201006063
Ondertussen waren we iets over halfweg en we reden nog een stukje in de omgeving van Bierset waar het opletten was op de vele rotondes maar ook op de talrijke dorpsstraten waar voorrang van rechts geldt . Dan staken we via oa Ans, Juprelle en  Glons de taalgrens over en via Sluizen en ruilverkavelingswegen in oa Elst en Millen ging het dan stilaan richting huiswaarts. We bleven wel op veldwegen en in rustige dorpen tot we in Riksingen de steenweg naar Bilzen opdraaiden. Daar zetten Gazza en Xavier de turbo aan en op de lichtlopende steenweg knalden we aan meer dan 40km/u naar de Brobos toe, dat moet ook eens kunnen en er waren geen klachten, iedereen was keurig mee. Bij aankomst voelden we pas hoe warm dat het was. We hadden 103 km aan bijna 28 gemiddeld afgemaald, na een mooie rit. Op het zonnige terras trakteerde Thierry, die verjaard was, ons op een frisse pint en iets later passeerde een stoet van een 100-tal traktoren, vertrokken uit cafe Halve Weg, een leuk spektakel toch.

201006064
Volgende week zondag is het vaderdag en zijn er (al weer) verkiezingen. We rijden een vrij korte rit om iedereen de gelegenheid te geven om zijn stemplicht te vervullen. Het vertrek is om 9u.           

16:55 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |