19-07-10

Rit 20 : Met z'n 19-en naar Landen en omstreken...

Mooie opkomst vanmorgen om 07uur30 aan de Halve Weg.
19 uitgeslapen Fun Bikers stonden klaar om met captain Davy op pad te gaan voor een tochtje naar en om en rond Landen... Rudy was de volgwagenchauffeur, met drank maar zonder koeken (foi foi foi Bér!!!).
Davke (terug na enkele zware flights voor beroepsredenen) omringde zich met koprijder Erwin en 6 Wegkapi's nl. Thierry (mooi gebronzeerd terug uit la douce France), Steven, Ferdy, Kristoffel, Schlagter Bjorn en Loupo.
Théske en Davke begonnen mooi soepel rond te draaien aan een mooi tempo, dat bleef zo ook een hele tijd... We reden deze rit in omgekeerde richting dan vorig jaar dwz. over Diepenbeek, binnendoor richting Nieuwerkerken om via Melveren aan de Bornedries te passeren..... Vermits dit een bekende parenclub is reden we mooi twee aan twee (per paar dus)... maar er volgde nog meer.... want in Halle-Booienhoven passseerden we parenclub 2 'de Marcellino's'.... waar we weer braaf per twee via de ruilverkaveling het 'veld' introkken om via Orsmaal, Dormaal in Landen te 'be-landen'.. Dan ging het via Waslhoutem een stukje over Waalse Hesbaye en via Berloz kwamen we dan terug in de Limburg waar we Jeuk, Rukkelingen, Heers terug via Vliermaal onze kontreien opzochten...
Onderweg geen enkel platte band ondanks de vele steentjes op de weg....
We kwamen wel wat wild tegen onderweg : na de Bunny's van de Bornedries en de Marcellino's waren er ook nog fazanten, Ber , hazen en 'een deel wil knaain' die over het parcours dartelden... om nog te zwijgen van 'ons eigen wild op de fiets'... en de verke van Renilde na de rit!
Opmerkelijke aanwezige was Rayman : met knappe mooie oogschaduws stond hij, 10 dagen na zijn repatriëring met de Ambu uit Innsbruck, weer aan de start... en het ging hem goed. Blijkt nu, naar eigen zeggen, dat zijn hersenen jàààààren geleden 'uit de kom' geraakt zijn...maar dat die nu ,na die verschrikkelijke smak in Austria, terug mooi 'in de kom' terecht gekomen zijn.... Ne mens moet maar geluk hebben, nietwaar? Ik vraag me nog altijd af over welke 'kom' hij het heeft... en of die man dan toch echt over hersenen zou kunnen beschikken...
Even navraag doen bij de clubdokter als die terug paraat is...
De rit werd afgerond na 108 fijne kilometers op een glooiend en golvend parcours aan een gemiddelde van 28.2Km/uur.
Toen was het 'bokskestime' bij Renilde en Johan, die voor ons herhaaldelijk lekkere hapjes lieten aanrukken, waarvoor dank.

Aanstaande woensdag, 21 juli, fietsen we de Tocht der Lage Landen, een organisatie van onze makkers uit Schoonbeek. We verzamelen om 07uur aan de Haave Wèèèg!!!
We rijden er het parcours van ca. 130Km en groupe!!! Be there!! 

 

00:00 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mooi ritje precies. Kon er niet bij zijn, zaterdag in de koers mijne crankset in de prak getrapt ;-). Hopelijk woensdag terug van de partij...

Gepost door: Stino | 19-07-10

we hopen het ook, Stino!

Gepost door: GaZZa | 19-07-10

De commentaren zijn gesloten.