20-07-10

Driedaagse : laatste details afgewikkeld, Viconia 'here we come' !!!

ViconiaLogo.jpg
Gisteren heeft de 3D-werkgroep de laatste puntjes op de i gezet wat betreft het programma en de voorbereiding van de driedaagse.
De deelnemers ontvangen nog een gedetailleerde newsletter per mail.
Toch via deze weg al even de details :

Vrijdag 27/08 Bike-Day :
Vertrek aan de Halve Weg om 7uur stipt. (06uur45 aanwezig zijn!!!).
We gaan voor een route van Bilzen naar Stuivekenskerke die net of net niet de 250Km zal overtreffen, weliswaar plat als een pannekoek... ook al trekken we door de Zwalm... er zijn geen obstakels, alleen de afstand.
Doseren wordt dus de boodschap want er is één doel : samen uit, samen Viconia!!!
Uitgebreid ontbijt voorzien 'on the field' op het idyllische pleintje aan de St-Martinuskapel te Lubbeek (regio Leuven).
Vervolgens trekken we van de Leuvense regio naar het Brusselse gewest om daar via enkele mooie kasseistroken (Meise, Merchtem,...) tot in de regio van de 'ajuinen' halt te houden.
Waar konden we beter stoppen dan aan Café Ajuin in Wieze, waar Liesbeth en Herman ons voorzien van een lekker pastabuffet en koele drankjes.
We zullen daar iets minder dan 150Km op de teller staan hebben, nog dik honderd te gaan dus.
Na een ferme portie pasta zullen onze 23 bikers verdertrekken richting 'Zwalm' om zo via Gavere, Nazareth, Machelen, Lichtervelde en Lede in de regio Diksmuide neer te strijken waar we met ca. 250Km op de teller moe maar voldaan zullen in de armen van onze partners vallen....
We kijken al uit naar de verwelkoming.
In de Viconia ziet alles er erg keurig uit... we snoepen er om 19uur30 van een heerlijk aperitiefje en een 3-gangen-diner... Nadien zakken we af naar de Bar... oei oei oei....
HProf3dVicFR.jpg

Zaterdag 28/08 : Family-Fun-Day!
Vrij ontbijt tss. 08uur en 09uur30.
Verzameling om 10uur op de parking. We trekken dan nar Beauvoorde (15min rijden met auto's) om gezellig te gaan Agrogolfen rond de Beauvoordse Walhoeve, waar alle zuivelproducten nog vers worden bereid van stal tot in het potje of tot blok kaas... Dochter Lien laat ons  graag even het volledig bedrijf zien (afspraak 10uur30), van in de koestallen tot kaasproductie (vormen, pekelen, rijpen, proeven) en roomijsproductie. Echt heel lekker en mooi om te zien (duurtijd ca. één uurtje)!!
Dan eten we daar een heerlijke  'kaasplank van het huis' en trekken we het veld in voor de beruchte 'Golf'... dat wordt pas echte Fun... ook dat zal een uurtje tot anderhalf uurtje duren, we sluiten af met een heerlijk ijsje van het huis naar keuze...
Nadien is het programma weer 'vrij'.... 
We zitten hier vlakbij De Panne of Nieuwpoort voor degenen die even naar de kust willen... ideaal!
De geschiedkundigenonder ons kunnen de AVV-VVK-toren of de Dodengang bezoeken ...
De bierkundigen (en dat zijn er ook heel wat) kunnen terecht in de Brouwerij 'De Dolle Brouwers' in Esen (kortbij de Viconia), waar hen heel speciale bieren opwachten in een speciale sfeer (de moeder des huizes van de Dolle Brouwers is 97 jaar en nog steeds een fenomeen!).... Let aub op het alcoholgehalte en nadien op mekaar!!!!!
Volgende afspraak : 19uur30 wordt iedereen aan tafel verwacht voor een feestelijk 5-gangen-menu in de Viconia-Kasteelhoeve, waar we dan nog fijn kunnen nakeuvelen in de Bar.
http://www.beauvoordse-walhoeve.be
http://www.dedollebrouwers.be
http://www.agrogolf.com/


Zondag 29/08 : Kemmelday!
Ontbijt al mogelijk vanaf 7uur30 voor de fietsers, want we starten aan onze Sunday-tour om 08.30uur stipt.
We rijden een idyllische en zeer mooie route langs de IJzer en piepkleine wegeltjes in de Westhoek ...
We passeren Fintele, Stavele, de St-Sixtus-Abdij van Westvleteren, Brandhoek (Ieper) om zo de beruchte Kemmelberg via de kasseikant te beklimmen (17%!!!), we dalen af via de veilige niet gekasseide weg en rijden via Dikkebus, Lo-Reninge, Kaaskerke terug naar Stuivekenskerke waar ons in de Viconia een heerlijke douche en opnieuw een verzord etentje opwacht (ca. 13uur!) na 95 Km.
Ondertussen zullen we tal van 'cemeteries' gepasseerd zijn, de gekende Amerikaanse kerkhoven in de Westhoek, die getuigen van de zware gevechten in de oorlogsjaren. 
De dames kunnen een prachtige wandeling maken rond de plaatselijke 'Kleiputten' of gaan vrij pootje baden aan zee of shoppen .... aan hen de keuze!
Hoogteprofiel zondagsrit 3-daagse 2010.jpg

Het wordt weer een weekendje om duimen en vingers af te likken!

Praktische afspraken en details krijgen de deelnemers nog via mail!
Zorg dat lijf en leden (en voor Rayman ook de hersenen) in 'grand forme' zijn!
Heeft u nog vragen of opmerkingen, contacteer GaZZa!!!
Viconia07.jpg
 http://www.viconia.be

 

21:17 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Oei Davy, laat je de Vlaamsche Ardennen links liggen dan??? ;-) Spijtig spijtig ;)

Gepost door: Stino | 20-07-10

Ik denk dat de 'aftsand' op zicgh al 'Vlaamsch' genoeg zal zijn, Stino....
Jij mag alvast 250Km wegkapi zijn, ok?

Gepost door: GaZZa | 20-07-10

De commentaren zijn gesloten.