21-07-10

Rit 21 : Tocht Der Lage Landen

 

VlagBelgie.jpg

Woensdagmorgen 21/07, Nationale feestdag (een dag verlof dus om niks te vieren, lekker toch!)....
Een aantal Fun Bikers melden zich aan in de Halve Weg waar Johan en Renilde al om 06uur45 aardig in de weer zijn, dat mag gezegd!
Ze trekken richting Schoonbeek waar nog wat BFB-ers hen zullen vervoegen om van daaruit met z'n 15-en aan de 'lange versie van de TLL' te beginnen.
Opvallend was de afwezigheid van Steven, Ber, Piccolo, Serge, Norbert en Pascal, waardoor de top-tien er danig anders gaat uitzien... Grote winnaar na deze rit is dus Loupo, die nu in pole-position op de 'titel' lijkt af te stevenen (Steven-en???).... of gaan er nog duisteren krachten opduiken gedurende het resterende seizoen???
Het was aanvankelijk Erwin en Rudy die het commando namen.... maar het dieselen mocht of kon iets beter... dus regelamtig wat wijzigingen voorin in den beginne... We trokken via Gellik naar Opgrimbie om via Meeswijk, Stokkem en Rotem bij de kantine van Rugbyclub 'No Guts, No Glory' in Elen terecht te komen, waar de eerste (overigens erg verzorgde) bevoorrading plaatsvond.
Niet alleen Benny maar ook Jan Nijs pufte... want hij was er een poosje niet geweest en beloofde zich vanaf nu optimaal voor te bereiden voor de driedaagse... hij deed tijdens de rit zijn stinkende best! Dat nam hij erg letterlijk op de bevoorrading, waar hij het groot toilet opzocht, maar dat wist niemand. Wij allen terug op pad zonder 'Grote Jan'... doch dat euvel werd na telefonische contactname snel verholpen met hulp van Powerbeast Erwin Thijs, die hem een 'lift' gaf...
De rit ging verder van Maaseik, Kinrooi, Molenbeersel, Bree, Tongerlo en Dilsen naar Dorne waar 'Alfredo Binda' (Fredje Vanspauwen dus) weer paraat was met zijn 'droom-bevoorrading'. Het waren vooral Ruud en Erwin die sterk de 'sliert' trokken... maar JeePee wierp zich op als een erg goede 'regulator', die alles in de smiezen hield zodat we 'en groupe' zouden arriveren... Dat gebeurde ook na de 136Km...
Er werd gezellig nagekeuveld in de sporthal met de organisatie en de andere bevriende clubs en er werden meerdere pintjes gedronken...
Er belekn ruim 1300 inschrijvingen geweest et zijn. 
Dan verder terug naar Halve Weg, waar de clubrit afgerond werd op precies 145Km....
Daar moest natuurlijk ook nog op gedronken worden... en Renildeke knustelde ook wat lekkere HotDogs in mekaar... Mmmmmm...
Het was een fijne rit die dit jaar erg gedisciplineerd werd gefietst, toch een gemiddelde van ca. 29Km/uur, wat niet slecht is, toch?
Stino en Tonino reden ook een heel eind van het parcours met ons mee , maar opteerden voor een 'vrije' rit boven de clubrit.
Dikke chapeau voor sterke Jan Nijs, die de titel van 'karakterboy' waardig is... maar ook onze 'Madam' in de groep deed dat weer super.... Kortom complimenten aan de ganse groep!
I'm proud to be a BFB-er... echt waar!

Next week : Rit 22 naar Loksbergen : Vertrek Halve Weg om 07uur30 (Be there and on time please!!!!).
Ondertussen blijft het natuurlijk vakantietijd... enjoy it!!!
Vakantie.jpg

19:43 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.