27-07-10

Woensdag 28/07 : Nacht van Peer

nacht van peer.jpg

Bikertjes,
Een aantal van onze leden gaat woensdag de Belgische en buitenlandse tourvedetten gadeslaan op het traditionele criterium van Peer.
Dit jaar wordt het weer een 'normaal' stadstourcriterium, geen piste meer dus!
Wie wil meegaan kan om 18uur naar de Halve Weg komen waar Joske en Ber chauffeurs van dienst zullen zijn.
De Belgische top, met blikvanger Jurgen Vandenbroeck en ook Ivan Basso zullen aanwezig zijn...
Zie hier het programma :

16.30 uur
Nieuwelingen – Elan Languages Jeugdcriterium

17.30 uur
Juniors – Elan Languages Jeugdcriterium

19 uur
Koppeltijdrit aspiranten (samen met familielid)

19.30 uur
Voorstelling profs

20 uur
BC&L-wijnadvies
-afvallingswedstrijd profs

20.45 uur
Criterium ‘39e Nacht van Peer’ – Grote prijs Donckers Koffie

nacht van peer.jpg

21:59 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-07-10

Spurk-Kermis : Be there!!!

Spurkkermis.JPG

Het jaarlijkse en traditionele evenement, Spurk Kermis, zal doorgaan van vrijdag tem maandag.
Zie hier het programma :

Programma Spurk kermis 2010

Vrijdag 30 juli

19h30 Zomerse kienavond met vele prachtige bruikbare prijzen en verassingen.

Zaterdag 31 juli

14h00 Wielerwedstrijd "Grote Prijs Jan Vanspauwen" met start en aankomst aan het buurthuis
20h30 Discobar Paul Thoelen

Zondag 1 augustus

20h30 Volks en kermisbal met het orkest "Prins Jr. Band" & "Danny Fabry" - live!

Maandag 2 augustus

14h00 Shownamiddag voor zieken, gehandicapten & senioren uit Groot Bilzen.
Met de "Broeveskender" , Zangeressen Tamaea en Patricia, Danny Vanroy, Jean Pierre en vele anderen.
20h30 Sluitingsbal met "Jan met de pet".

Be There...
de meesten van ons zullen er op de koers zijn... en vervolgens op zondag en maandag in de tent...
Zorg dat je erbij bent!!!

 

14:53 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Rit 22 / Loksbergen

fiets-draai.gif
Vanmorgen, bijna overslapen door stevige maagpijn... maar op de valreep was ik toch paraat...
Geen Piccolo (schouder), geen Rayman (weeral gevallen met Mtb!!!), geen Benny (zat, zat, zat,...).... en heel wat vakantiegangers natuurlijk, die in betere oorden vertoefden...
Toch zag volgwagenchauffeur Jeanke een mooie 18-koppige groep voor zich uit rijden richting Halen en omstreken.
Wegcaptains waren vandaag Thierry, Rudy, Ber, Bjorn de Schlagter, Champ-in Spé-Loupo en Ferdy... zij leverden allen knap en voorbeeldig werk en het waren Thierry en Ruud die het tempo van start tot aankomst op ca. 30 hielden op een erg knappe en voorbeeldige manier... Iedereen kon mooi mee. Dank u gasten!!!
Karakterboy Jan nestelde zich mooi in tweede, derde positie, hij deed het fantastisch! Er was ook een 'nieuwkomer' in de groep... De Giel is namelijk herrezen. We dopen 25/07 dan ook tot Onze-Lieve-Giel-Heropstanding, een nieuwe BFB-feestdag om te onthouden... we hopen voor lang!!!! We branden er aanstaande zondag een kaarsje voor in Scherpenheuvel!
Giel gaf echter geen krimp en bewees dat erg veel lopen ook erg goed is voor een fietser...
Het traject verliep over Alken, Nieuwerkerken, Halen, Loksbergen, Zelem, Linkhout, Lummen, Stokrooie.. vandaar uit een beke kanaal om zo via Ford en binnendoor via Eik in de Halve Weg te belanden, waar het weer Fiesta was....
We klokten af op 111Km en een gemiddelde van 218.4Km/Uur, mooi dus.
Er waren nog platte banden voor Lode en Firmin en een verdiende plaspauze op vraag van Bèr, onze opper-zeiker.
De rest plaste rustig en lustig mee... Sommigen maakten toen ook even van dat moment gebruik om de frigo van de volgwagen te punderen...
Rayman, Piccolo en Benny (op vespa!) kwamen ook nog even de sfeer van den après opsnuiven en zagen dat het goed was...

Next week rijden we naar Scherpenheuvel olv. Lange Johan, die weldra weer voet op Belgische bodem zal zetten na een verdiende zonvakantie op Tenerife.  
Na de rit worden er lekker bokes voorzien met kipkap van bij de schlagter!!!

Vertrek 07uur30 aan den Halve Weg!
Be There!!!
Belleman.gif

 

14:40 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-07-10

Rit 21 : Tocht Der Lage Landen

 

VlagBelgie.jpg

Woensdagmorgen 21/07, Nationale feestdag (een dag verlof dus om niks te vieren, lekker toch!)....
Een aantal Fun Bikers melden zich aan in de Halve Weg waar Johan en Renilde al om 06uur45 aardig in de weer zijn, dat mag gezegd!
Ze trekken richting Schoonbeek waar nog wat BFB-ers hen zullen vervoegen om van daaruit met z'n 15-en aan de 'lange versie van de TLL' te beginnen.
Opvallend was de afwezigheid van Steven, Ber, Piccolo, Serge, Norbert en Pascal, waardoor de top-tien er danig anders gaat uitzien... Grote winnaar na deze rit is dus Loupo, die nu in pole-position op de 'titel' lijkt af te stevenen (Steven-en???).... of gaan er nog duisteren krachten opduiken gedurende het resterende seizoen???
Het was aanvankelijk Erwin en Rudy die het commando namen.... maar het dieselen mocht of kon iets beter... dus regelamtig wat wijzigingen voorin in den beginne... We trokken via Gellik naar Opgrimbie om via Meeswijk, Stokkem en Rotem bij de kantine van Rugbyclub 'No Guts, No Glory' in Elen terecht te komen, waar de eerste (overigens erg verzorgde) bevoorrading plaatsvond.
Niet alleen Benny maar ook Jan Nijs pufte... want hij was er een poosje niet geweest en beloofde zich vanaf nu optimaal voor te bereiden voor de driedaagse... hij deed tijdens de rit zijn stinkende best! Dat nam hij erg letterlijk op de bevoorrading, waar hij het groot toilet opzocht, maar dat wist niemand. Wij allen terug op pad zonder 'Grote Jan'... doch dat euvel werd na telefonische contactname snel verholpen met hulp van Powerbeast Erwin Thijs, die hem een 'lift' gaf...
De rit ging verder van Maaseik, Kinrooi, Molenbeersel, Bree, Tongerlo en Dilsen naar Dorne waar 'Alfredo Binda' (Fredje Vanspauwen dus) weer paraat was met zijn 'droom-bevoorrading'. Het waren vooral Ruud en Erwin die sterk de 'sliert' trokken... maar JeePee wierp zich op als een erg goede 'regulator', die alles in de smiezen hield zodat we 'en groupe' zouden arriveren... Dat gebeurde ook na de 136Km...
Er werd gezellig nagekeuveld in de sporthal met de organisatie en de andere bevriende clubs en er werden meerdere pintjes gedronken...
Er belekn ruim 1300 inschrijvingen geweest et zijn. 
Dan verder terug naar Halve Weg, waar de clubrit afgerond werd op precies 145Km....
Daar moest natuurlijk ook nog op gedronken worden... en Renildeke knustelde ook wat lekkere HotDogs in mekaar... Mmmmmm...
Het was een fijne rit die dit jaar erg gedisciplineerd werd gefietst, toch een gemiddelde van ca. 29Km/uur, wat niet slecht is, toch?
Stino en Tonino reden ook een heel eind van het parcours met ons mee , maar opteerden voor een 'vrije' rit boven de clubrit.
Dikke chapeau voor sterke Jan Nijs, die de titel van 'karakterboy' waardig is... maar ook onze 'Madam' in de groep deed dat weer super.... Kortom complimenten aan de ganse groep!
I'm proud to be a BFB-er... echt waar!

Next week : Rit 22 naar Loksbergen : Vertrek Halve Weg om 07uur30 (Be there and on time please!!!!).
Ondertussen blijft het natuurlijk vakantietijd... enjoy it!!!
Vakantie.jpg

19:43 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-07-10

Driedaagse : laatste details afgewikkeld, Viconia 'here we come' !!!

ViconiaLogo.jpg
Gisteren heeft de 3D-werkgroep de laatste puntjes op de i gezet wat betreft het programma en de voorbereiding van de driedaagse.
De deelnemers ontvangen nog een gedetailleerde newsletter per mail.
Toch via deze weg al even de details :

Vrijdag 27/08 Bike-Day :
Vertrek aan de Halve Weg om 7uur stipt. (06uur45 aanwezig zijn!!!).
We gaan voor een route van Bilzen naar Stuivekenskerke die net of net niet de 250Km zal overtreffen, weliswaar plat als een pannekoek... ook al trekken we door de Zwalm... er zijn geen obstakels, alleen de afstand.
Doseren wordt dus de boodschap want er is één doel : samen uit, samen Viconia!!!
Uitgebreid ontbijt voorzien 'on the field' op het idyllische pleintje aan de St-Martinuskapel te Lubbeek (regio Leuven).
Vervolgens trekken we van de Leuvense regio naar het Brusselse gewest om daar via enkele mooie kasseistroken (Meise, Merchtem,...) tot in de regio van de 'ajuinen' halt te houden.
Waar konden we beter stoppen dan aan Café Ajuin in Wieze, waar Liesbeth en Herman ons voorzien van een lekker pastabuffet en koele drankjes.
We zullen daar iets minder dan 150Km op de teller staan hebben, nog dik honderd te gaan dus.
Na een ferme portie pasta zullen onze 23 bikers verdertrekken richting 'Zwalm' om zo via Gavere, Nazareth, Machelen, Lichtervelde en Lede in de regio Diksmuide neer te strijken waar we met ca. 250Km op de teller moe maar voldaan zullen in de armen van onze partners vallen....
We kijken al uit naar de verwelkoming.
In de Viconia ziet alles er erg keurig uit... we snoepen er om 19uur30 van een heerlijk aperitiefje en een 3-gangen-diner... Nadien zakken we af naar de Bar... oei oei oei....
HProf3dVicFR.jpg

Zaterdag 28/08 : Family-Fun-Day!
Vrij ontbijt tss. 08uur en 09uur30.
Verzameling om 10uur op de parking. We trekken dan nar Beauvoorde (15min rijden met auto's) om gezellig te gaan Agrogolfen rond de Beauvoordse Walhoeve, waar alle zuivelproducten nog vers worden bereid van stal tot in het potje of tot blok kaas... Dochter Lien laat ons  graag even het volledig bedrijf zien (afspraak 10uur30), van in de koestallen tot kaasproductie (vormen, pekelen, rijpen, proeven) en roomijsproductie. Echt heel lekker en mooi om te zien (duurtijd ca. één uurtje)!!
Dan eten we daar een heerlijke  'kaasplank van het huis' en trekken we het veld in voor de beruchte 'Golf'... dat wordt pas echte Fun... ook dat zal een uurtje tot anderhalf uurtje duren, we sluiten af met een heerlijk ijsje van het huis naar keuze...
Nadien is het programma weer 'vrij'.... 
We zitten hier vlakbij De Panne of Nieuwpoort voor degenen die even naar de kust willen... ideaal!
De geschiedkundigenonder ons kunnen de AVV-VVK-toren of de Dodengang bezoeken ...
De bierkundigen (en dat zijn er ook heel wat) kunnen terecht in de Brouwerij 'De Dolle Brouwers' in Esen (kortbij de Viconia), waar hen heel speciale bieren opwachten in een speciale sfeer (de moeder des huizes van de Dolle Brouwers is 97 jaar en nog steeds een fenomeen!).... Let aub op het alcoholgehalte en nadien op mekaar!!!!!
Volgende afspraak : 19uur30 wordt iedereen aan tafel verwacht voor een feestelijk 5-gangen-menu in de Viconia-Kasteelhoeve, waar we dan nog fijn kunnen nakeuvelen in de Bar.
http://www.beauvoordse-walhoeve.be
http://www.dedollebrouwers.be
http://www.agrogolf.com/


Zondag 29/08 : Kemmelday!
Ontbijt al mogelijk vanaf 7uur30 voor de fietsers, want we starten aan onze Sunday-tour om 08.30uur stipt.
We rijden een idyllische en zeer mooie route langs de IJzer en piepkleine wegeltjes in de Westhoek ...
We passeren Fintele, Stavele, de St-Sixtus-Abdij van Westvleteren, Brandhoek (Ieper) om zo de beruchte Kemmelberg via de kasseikant te beklimmen (17%!!!), we dalen af via de veilige niet gekasseide weg en rijden via Dikkebus, Lo-Reninge, Kaaskerke terug naar Stuivekenskerke waar ons in de Viconia een heerlijke douche en opnieuw een verzord etentje opwacht (ca. 13uur!) na 95 Km.
Ondertussen zullen we tal van 'cemeteries' gepasseerd zijn, de gekende Amerikaanse kerkhoven in de Westhoek, die getuigen van de zware gevechten in de oorlogsjaren. 
De dames kunnen een prachtige wandeling maken rond de plaatselijke 'Kleiputten' of gaan vrij pootje baden aan zee of shoppen .... aan hen de keuze!
Hoogteprofiel zondagsrit 3-daagse 2010.jpg

Het wordt weer een weekendje om duimen en vingers af te likken!

Praktische afspraken en details krijgen de deelnemers nog via mail!
Zorg dat lijf en leden (en voor Rayman ook de hersenen) in 'grand forme' zijn!
Heeft u nog vragen of opmerkingen, contacteer GaZZa!!!
Viconia07.jpg
 http://www.viconia.be

 

21:17 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Ziekenboegnieuws...

Taaie Rayman is (weliswaar bont en blauw gekleurd) alweer uit de ziekenboeg verdwenen en op z'n tweewieler gesprongen om zich optimaal voor te bereiden voor onze driedaagse.
Van Norbert is momenteel geen 'beterschap' gekend... hij revalideert rustig verder van zijn rugperikelen.
Piccolo (net terug uit het mooie Slovenië) onderging al een kijkoperatie aan de schouder, hij ligt ook even buiten strijd.
We hopen dat de ziekenboeg snel weer lekker leeg loopt.... en wensen de ongelukkigen veel beterschap toe!
DokterKnie.gif

21:11 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-07-10

Rit 20 : Met z'n 19-en naar Landen en omstreken...

Mooie opkomst vanmorgen om 07uur30 aan de Halve Weg.
19 uitgeslapen Fun Bikers stonden klaar om met captain Davy op pad te gaan voor een tochtje naar en om en rond Landen... Rudy was de volgwagenchauffeur, met drank maar zonder koeken (foi foi foi Bér!!!).
Davke (terug na enkele zware flights voor beroepsredenen) omringde zich met koprijder Erwin en 6 Wegkapi's nl. Thierry (mooi gebronzeerd terug uit la douce France), Steven, Ferdy, Kristoffel, Schlagter Bjorn en Loupo.
Théske en Davke begonnen mooi soepel rond te draaien aan een mooi tempo, dat bleef zo ook een hele tijd... We reden deze rit in omgekeerde richting dan vorig jaar dwz. over Diepenbeek, binnendoor richting Nieuwerkerken om via Melveren aan de Bornedries te passeren..... Vermits dit een bekende parenclub is reden we mooi twee aan twee (per paar dus)... maar er volgde nog meer.... want in Halle-Booienhoven passseerden we parenclub 2 'de Marcellino's'.... waar we weer braaf per twee via de ruilverkaveling het 'veld' introkken om via Orsmaal, Dormaal in Landen te 'be-landen'.. Dan ging het via Waslhoutem een stukje over Waalse Hesbaye en via Berloz kwamen we dan terug in de Limburg waar we Jeuk, Rukkelingen, Heers terug via Vliermaal onze kontreien opzochten...
Onderweg geen enkel platte band ondanks de vele steentjes op de weg....
We kwamen wel wat wild tegen onderweg : na de Bunny's van de Bornedries en de Marcellino's waren er ook nog fazanten, Ber , hazen en 'een deel wil knaain' die over het parcours dartelden... om nog te zwijgen van 'ons eigen wild op de fiets'... en de verke van Renilde na de rit!
Opmerkelijke aanwezige was Rayman : met knappe mooie oogschaduws stond hij, 10 dagen na zijn repatriëring met de Ambu uit Innsbruck, weer aan de start... en het ging hem goed. Blijkt nu, naar eigen zeggen, dat zijn hersenen jàààààren geleden 'uit de kom' geraakt zijn...maar dat die nu ,na die verschrikkelijke smak in Austria, terug mooi 'in de kom' terecht gekomen zijn.... Ne mens moet maar geluk hebben, nietwaar? Ik vraag me nog altijd af over welke 'kom' hij het heeft... en of die man dan toch echt over hersenen zou kunnen beschikken...
Even navraag doen bij de clubdokter als die terug paraat is...
De rit werd afgerond na 108 fijne kilometers op een glooiend en golvend parcours aan een gemiddelde van 28.2Km/uur.
Toen was het 'bokskestime' bij Renilde en Johan, die voor ons herhaaldelijk lekkere hapjes lieten aanrukken, waarvoor dank.

Aanstaande woensdag, 21 juli, fietsen we de Tocht der Lage Landen, een organisatie van onze makkers uit Schoonbeek. We verzamelen om 07uur aan de Haave Wèèèg!!!
We rijden er het parcours van ca. 130Km en groupe!!! Be there!! 

 

00:00 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-07-10

Weldra 250.000ste hit op onze website!!!!!

We naderen weldra onze 250.000ste hit op onze website!!!
Dat betekent een kwart-miljoen bezoeken op onze blog.
We mogen hier terecht fier op zijn.
Graag wil ik alle lezers danken voor hun interesse, maar vooral ook de redactie en webmaster Piccolo voor het steeds in stand houden van dit tof medium!

Skynet heeft deze week wel 'wijzigingen' aangekondigd.. mogelijk gepaard gaande met kleine euveltjes.... dus als er wat raars gebeurt.. u bent verwittigd!

00:06 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-07-10

10/07 : Alden Biesen Classic

GeloSportief

Hey Bikertjes,
Vanmorgen was het al zwoel en warm weer ... Joske liep rond 7uur al rond in Rooi (wilde volgwagen helpen laden maar was vergeten dat die er vandaag niet bij was)...
Om 07uur30 stonden 'slechts' 9 BFB-ers klaar aan de Halve Weg om naar de Gelo in 'Lin' af te zakken om daar de Alden Biesen Classic van onze Gelo-vrienden te gaan rijden. Dat waren Pierre, Ber, Jos, Benny, Lode (met prachtige nieuwe Eddy Merckx-bike!), Steven, GaZZa, Loupo en Péke.
Ber had nog een kwartier tijd nodig om de rits van zijn trui uiteindelijk toch dicht te krijgen...
Het werd een mooi hertekend parcours met een goed verzorgde bevoorrading in Jeuk.
We reden met de transfers inclusief een rit van 96Km.
Stijntje Bollen deed 'alleen' een krachtrainingske en stoof ons voorbij...
Steven reed van start tot meet  op de kop en dat dat uiterst beheerst en sterk... Hij kreeg aanvankelijk de steun van Benny, dan volgde GaZZa en later deed ook Pier zijn duit in het zakje... Knap groepswerk, veel fun, en iedereen tevreden.
Op een bepaald moment merkten we een temperatuur op van maar liefst 43°Celsius. Het was lekker bakken braden op de vélo!
Nadien volgde een goed verzorgde en knappe bediening in de Gelo...
Den aprés in ons nieuwe clublokaal 'Halve Weg' liep weer erg uit en kreeg zelfs voor sommigen een staartje... maar een 'staartje' hoort nu eenmaal bij 'de varkens' .... het werd weer dolle boel met veel jolijt....
Webmaster Piccolo zal vanaf 21/07 pas de standen van het clubkampioenschap bijwerken wegens vakantie....
Hijzelf lost nu wel de 'kop' van het klassement... Loupo en Steven gaan op hun elan door : van straffe nieuwkomers gesproken!
Next week : Sunday 18/07 vertrek in Halve Weg om 07uur30 voor een mooie rit naar Landen van ca. 105Km met volgwagen : Be there Funnies!!!
GeloKaart85
 

 

23:44 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-07-10

Ziekenboeg : Rayman en Norbert

medical003

Na het zich eerder terugtrekken als 'actief BFB-lid' van Dirk Loos is er nog enige inactiviteit aangekondigd...
We zien in dit geval wel als bestuur of we al dit of pas volgend jaar nog iemand van de wachtlijst kunnen/zullen inpassen.

Norbert stuurde een mailke dat hij na een val aardig zit te sukkelen met zijn rug en dat er zelfs pijnkliniek aan te pas komt... langdurige inactiviteit lijkt onomkeerbaar....

Raymond (Rayman dus) trok samen met Firmin en de MTBikers uit Minster richting Sölden waar nog steeds om 'duistere reden' zijn voorwiel uit zijn bike is geschoten bij het toekomen ter plaatse aan het hotel... gevolg een hoop bloed en hechtingen aan het hoofd en een gebroken ookkas...  Dan maar meteen naar het ziekenhuis van Innsbruck waar hij drie dagen verbleef...Sinds woensdag is hij terug in België na repatriering met Ambu van Oostenrijk tot Minster...
Hij is nu nog vijf keer lelijker dan vroeger (en dat was al erg)... maar onkruid vergaat niet... Zijn oogschaduws zijn zwart, lila en donderblauw van boven op zijn hoofd tot halfweg zijn wangen.... Een echte sexy BFB-dragqueen.... Ge moet echt eens gaan kijken... Lisette vraagt inkom aan de ingang van 'het spookhuis' aan de Korte Heidestraat.
Jammer genoeg had ik mijn fototoestel niet bij....
Rayman (volop revaliderende) sprak al van spoedig weer te fietsen (zondag???)....
man man man....
Eén groot geluk had hij wel... gelukkig kan hij geen hersenschudding krijgen.... anders had hij dat ook nog zitten...

Wij wensen Norbert en Rayman spoedig herstel en danken Dirk Loos voor de jaren van fiets- en ander plezier.
DokterKnie

 

22:36 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-07-10

04.07 : Rit naar Bolland

rit18

Afgelopen zondag gingen we op pad voor de 18e rit al van het seizoen. JeePee had dat slim bekeken, hij tekende een moeilijke rit uit naar Bolland in het land van Herve en ging toen zelf op vakantie, de grapjas. Kristof en Stijn namen de honneurs waar daarbij geassisteerd door Erwin, Hendrik en de lange, beiden in bloedvorm, Steven, Toni, xxx en Piccolo. Het was niet speciaal warm bij het vertrek, maar wel erg zwoel en plakkerig. De start was voor het eerst aan ons nieuwe clublokaal de Halve Weg en ook Pierre, zichtbaar opgelucht, was ook van de partij. Als aanloop  ging het richting Riemst en dieselen gebeurde niet echt. We beklommen de Hallembaye aan de minder steile kant en reden dan naar de Voer. Daar gaat het naar aloude gewoonte op en af en werd er voor het eerst ook even halt gehouden, dan al om drank bij te tanken. Iets verder gaf Ber er de brui aan, het ging hem niet. Er volgde dan een stevige klim in St Pieters Voeren en dan ging voortdurend op en af in Dalhem, St Andre en nog een ferme kuitenbijter in Bolland. Voor Kristof en Stijn was het niet makkelijk zo’n rit leiden vanaf de gps, maar op 2 kleine omwegjes na liep het vrij gesmeerd. We waren nu over halfweg en via oa Blégny, Mortroux (nog bergop), Oupeye (alweer klimmen geblazen), Heure le Romain (weer van dattum) mochten we dan de Houtain afdalen, maar vlak daarna weer omhoog in Roclenge en als toetje nog eens bergop naar Millen toe. Het zwoele weer en het pittige parcours begonnen stilaan hun tol te eisen. Het ging dan naar Membruggen, waar Benny gelukkig overeind bleef en in Rijkhoven moesten we als klap op de vuurpijl nog aan het Apostelhuis omhoog. Via Martenslinde en de Brugstraat arriveerden we met 105 km op de teller aan de Halve Weg. We konden kennismaken met onze collega’s van Beverst zaten die al op het terras zaten en wij werden ook  heel snel  van het nodige gersten- en ander nat voorzien en dat was nodig en zeer welkom.

Volgende week ZATERDAG rijden we de Alden Biesen Classic, het vertrek is om 7u30.

21:59 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Laatste Lapperre-Koersbroeken 2010......


Moozes
Bikertjes,

Zoals jullie weten krijgt de nieuwe wielerkleding van het merk Moozes vorm.
We zijn nu in de eerste designfase en we houden jullie verder op de hoogte.

Wat betreft de oranje-blauwe Lapperre-outfit : er lift nog een extra nieuwe wielerbroek klaar bij GaZZa voor Stijn, Hendrik, Lange Johan, Thierry, Lode en Giel. De rest heeft deze reeds ontvangen.

CU, saturday op de Alden Biesen Classic, vertrek 07uur30 aan de Halve Weg.
Let op : geen volgwagen, dus zorg voor reservebandje enz...
Moozes

16:36 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-07-10

Prettige vakantie!!!

De redactie van deze blog wenst iedereen een hete en prettige vakantie toe!!!
Stuur ons gerust een leuke vakantiefoto toe!
Vakantie2 

17:15 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-10

BFB-Zomer-BBQ was weer topper!!!!!

BBQKolen


Na de rit van Ellikom kwamen we toe in het schutterslokaal waar de club een drankje aanbood als voorloper op de BBQ, die 's namiddags zou aanvatten.

Het BBQ-Team-2010 (Jan N, Paul, Lode, Jos en Benny) hadden alles minutieus geregeld en men was tijdens 'den drink' begonnen met het tafels schikken en de decoratie van de 'feestweide'.
Mede omdat Jan N (Personeelsfeest op nieuw werk) en Paul (Privéfeest) weg moesten kregen Lode, Benny en Joske wat extra druk op de schouders... maar Paul had zn team wel een mooie 'timetable' gemaakt zodat alles moest en zou slagen....

Tegen 17uur stonden David en zn schutters van St-Joris klaar om ons een demo en initiatie 'Klepke-Schieten' te geven....
Het begon druppelsgewijs maar het werd een groor succes waar 'verborgen talenten' openbloeiden ... het was heel plezant maar het bleek ook echt niet zo makkelijk te zijn dan het lijkt...

Ondertussen was 'de  klene schlachter' met zn grote Jeep het gemarineerde vlees van dode beesten komen leveren alsook de slaatjes enz.... het zag er heerlijk uit....
JP Lieben en Papa Leoné stonden er ondertussen al, want zij zouden het vleeske roosteren op de grill...
De volgende gast was 'Rik Mercelis', ingehuurd om ons te verblijden met sfeervolle lifemuziek en in dat muziek-wereldje beter gekend als 'Single Malt'.
Ze schoten allemaal een 'kogelke' om vervolgens aan de slag te gaan voor hetgeen ze gevraagde waren...

Het volk kwam vervolgens binnen en de 'weide' liep lekker vol : het lekker aperitiefje 'granaatappeljenever met fruitsap' en de cava liepen er vlot in samen met wat olijfjes, brood en pesto en wat chipskes....
Ludo's animatie was ondertusen de kids aan het animeren en er was ook een schminkstand voor de allerkleinsten, aslook een springkasteel.

Eens JP en PapaLeoné het signaal gaven dat het vlees 'klaar' was werden de buikjes lekker gevuld... Er was drank en vino a volonté en het weer was zo zwoel dat er stevig gedronken werd.
'Single Malt' bracht rustige en mooie muziek, die erg gewaardeerd werd.
Présidenté GaZZa hield een korte speech naar zijn normen, bedankte de aanwezigen en sponsors en informeerde de achterban van een aantal wijzigingen qua clublokaal en kleding.
Het siert ons bestuur steeds alert en snel op te treden in sommige situaties.
Ook 'een emotionele' Rob Houben werd in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange mecenaat en steun naar ons cluppie toe.
Het blijkt nog maar eens dat we meer zijn dan een doorsnee-wielerclubje maar één fijne familie, waar iedereen belangrijk is en op en naast de fiets zich kan uitleven.

GaZZa had weer een 'uitgebreide' altijd-prijs-tombola in mekaar geknutseld en deze werd door de kids aan de man gebracht... vanaf 22uur vlogen de prijzen letterlijk de deur uit...
Nadien werd er bijgesmuld en kwam ook nog eens de traditionele 'ijskar' langs waar iedereen een lekijsje kon bestellen en snoepen...

Single Malt zong zijn slotliedjes en DJ Crashke pakte over op zijn laptop-installatie... Zo werd er in 'bosjes' nog tot een gat in de nacht bijgekeuveld en veel gedronken... de laatse koude vleesjes werden ook verorberd en tegen 04.00 uur in de morgen  ging de 'sleutel' pas in het slot....

Vanaf 10uur smorgens werd de ravage terug herleid tot een gepoetst schutterlokaal en werd de locatie terug netjes overgedragen aan David van Schutterij St-Joris.

Ik wil iedereen dan ook danken voor zijn inzet, aanwezigheid en fijne medewerking.
Alleen de thuisblijvers hadden natuurlijk ongelijk... maar ja een keertje missen om één of andere reden kan natuurlijk steeds...

Dank u wel allemaal en heel speciaal het BBQ-Team-2010, het was super!!!!

BBQKolen

11:44 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Café HALVE WEG nieuw clublokaal van de Bilzerse Fun Bikers.

varken

Nadat we het nieuws kregen dat Pierre en Marleen van de Brobos er een definitive punt achter gezet hebben zijn we niet bij de pakken blijven zitten.
Het bestuur bekeek de mogelijkheden en opteerde voor Café Halve Weg.
We hebben Johan en Renilde de vraag gesteld en we merkten dat we daar meteen 'erg welkom' zijn.
Zondag zullen we dan ook vanuit ons nieuwe clublokaal vertrekken.
Café Halve Weg is gelegen op de grote baan (Hasseltsestraat 48a)...
Heel simpel : als je van de Brobos vertrok en naar de grote baan reed, rechts en dan ca. 200m aan je linkerkant, vlakbij dus!!!!
Er is ACHTERIN een grote parking voorzien. Ook beschikt men achter en voor over een mooi terras en kan je heel wat 'speciallekes' op de kaart vinden...
Wel even wennen... want er staan momenteel 1418 varkens in deze zaak....
Dat is waarschijnlijk de reden waarom we 'zo welkom' zijn... men wilde de collectie namelijk nog graag wat uitbreiden met enkele levende exemplaren... we zullen onze naam alle eer aandoen!

Varkens

10:34 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |