08-08-10

08.08 : Rit 24 naar Aubel

Zo beleefde Davy vandaag de rit :
Zondag 8 augustus 2010, tijd voor rit 24 van het zomerseizoen 2010. Kijkend op de kalender naar de bestemming van vandaag, Aubel, was iedereen op voorhand gewaarschuwd dat er geklommen zou moeten worden. Was dit de reden, of het dreigende wolkendek misschien, dat er vanmorgen om 7u30 "slechts" 12 moedige Funbikers verzamelden aan De Halve Weg? Aangezien Dirk en Ber op hun zuurverdiende vakantiebestemming vertoefden moesten we vandaag zelf al het materiaal in het busje van Hendrik laden, en als je alles bekijkt wat we meenemen zijn we toch wel zeer goed voorzien om het fietsen zo leuk mogelijk te maken.
Twaalf fietsers dus vandaag waarvan de helft een kapiteinsband werd toebedeeld. Slachtoffers of gelukkigen(tis voor iedereen een beetje anders) voor vandaag waren Hendrik, Jos, Bjorn, Erwin, Thierry en Luc. Van tenminste vijf namen ben ik zeker, de zesde is een klein vraagtekentje dus mijn excuses mocht ik het fout hebben.
Op pad dus naar Aubel vandaag voor wat een mooie maar toch wel zware rit zou worden, klimmen was namelijk alweer enkele weken geleden. Eerst ging het richting Munsterbilzen naar Gellik waar we vrij snel het jaagpad langs het kanaal opzochten om zo tot Lanaye te geraken. Op weg naar hier werden we voor het eerst met een lekke band geconfronteerd, de eerste van het seizoen dan nog voor uw free-lance verslaggever en het zou niet de laatste voor deze rit worden.
Ber jong, ge had u serieus kunnen uitleven vandaag! Maar dit was een beetje te verwachten met het natte wegdek waardoor steentjes en andere rotzooi aan de banden blijft plakken zoals lijm.
In Lanaye reden we dan richting Moelingen en de Voeren. Vanaf daar ben ikzelf de richting een beetje verloren (ge ziet dat ik niet veel verslagen schrijf) maar dankzij Johan die ons naar de oude Planck leidde wist ik weer onmiddellijk waar ik zat! Bovengekomen naar beneden via de Nieuwe Planck waar Luc zich in de kijker wilde werken met de derde lekke band van de dag, Thierry was hem al voorgegaan met de tweede.
Als je naar benden rijdt in deze omgeving weet je dat het vroeg of laat, in dit geval vroeg, weer naar boven gaat, dit keer voor de laatste klim voor Aubel. 
Na Aubel richting Val-Dieu waar we een kruispunt overstaken dat op zijn minst bedenkelijk kan genoemd worden en in mijn ogen slecht had kunnen aflopen. Dan richting Dalhem en Visé waarna we de korte, steile of in mijn woorden de 'xxx' kant van de Halembaye moesten oprijden, deze helling zal nooit mijn ding worden vrees ik.
De laatste helling van de dag werd ons in Wonck gepresenteerd waar het bij sommigen duidelijk werd dat het mooi geweest was voor vandaag. Via Zichen, Herderen, Membruggen en Rijkhoven trokken we terug huiswaarts waar we afklokten na 102km en raar maar waar, geen regen, of toch niets dat hiervoor kan doorgaan. 
Wegens de verjaardag van mezelf en Erwin afgelopen week werd er getrakteerd en hoe laat de laatsten thuis waren kan ik u helaas niet meegeven bij het ter perse gaan van dit verslag.
Volgende week tijd voor rit 25 naar Zuurbemde voor een 115 tal golvende kilometers, vertrek 7u30. Voor de thuisblijvers vandaag, wees allemaal op post, want als wij gaan fietsen regent het gewoonweg niet!

15:38 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

troost u maar jongens, hier is niks dan bergop, bergop, bergop!!!!! en dan roetsch bergaf!!!!! we hopen er snel weer bij te zijn... groetjes aus Austria
Schuuuuuuuuuuuuuuuuuuussssssssssssssss

Gepost door: gazza en ber | 08-08-10

De commentaren zijn gesloten.