23-08-10

Rit : Banneux

Bij deze iets later, maar hopelijk totch nog een leuk verslagje van onze bedevaartstrip richting Banneux.
Vertrek was 07uur : dat betekent pijn als je zo vroeg moet opstaan…. maar ook pijn als je weet dat er heel wat hoogtemetertjes op het menu van ‘lange Johan’ stonden.
In totaal toch weer 15 kranige bikertjes aan het startschot, met als opvallendste verschijning ‘verloren zoon Paul’….
De Lange deed vooral met Driko de ganse rit het kopwerk en werd bijgestaan door de wegkapi’s Thierry, Bjorn, Steven, Ferdy, Xavier en Schlagter Bjorn.
DSCI0368.JPGVooral Thierry (die de dag voordien al op training naar Bolland was gegaan) reed een thuiswedstrijd in zijn geboortestreek (Esneux) en ging vaak op indrukwekkende manier de weg afzetten… Driko en de Lange doseerden en controleerden, ze leidden de groep op een secure manier probleemloos terug tot aan de Halve Weg, waar we pas om 13uur15 arriveerden. Dat kwam door de ‘drinkpauze’ in Banneux, alsook de de langere effectieve afstand dan de oorspronkelijke planning, wat we moeten vermijden… want ‘arme Jos’ moest om 14uur alweer aan de slag in het ziekenhuis… en geloof me dat valt dan niet mee! (sorry Jos).
Rudy, die zogezegd niet kan klimmen, reed iedere helling op 'de grote plaat' naar boven en bleek bij aankomst nog fris te zijn.... Nie normaol hé!!!!!
De rit verliep als volgt :
Bilzen - Eigenbilzen - Fietspad langs het golfterrein naar Vroenhoven (enige platte band: Lange Johan) - Kanne - Canaal (Fort Eben Emael) - Richelle - Blégny - Herve (Bolland) - Pepinster (Hall du Paire: basket) - Soiron - Olne - Nessonvaux - Trasanster - Banneux - Trooz - Prayon - richting Chaudfondtaine - Fléron - Jupille - Cheratte - Haccourt - Kanaal tot Vroenhoven - Lafelt - Rosmeer - Amelsdorp - Bilzen.
Na 141Km en een gemiddelde van net geen 26Km/uur hebben we dat in de aanloop van de driedaagse toch weer sjiek afgelapt.
DSCI0369.JPGEens in de Halve Weg hadden  'Pamela en John' weer een verrassing voor ons : er was voor iedereen en lekker bol soep met een boke en dat deed deugd!!!! Merciekes Johan en Reinhilde.. Waarom noemen ze Reinhilde eigenlijk 'grien verke!!??'

 

Next Friday (27/08): verzameling om 06uur45 in Halve Weg om tegen 07uur stipt te kunnen vertrekken voor de langste rit in ons bestaan naar Stuiverkenskerke (255Km!!!)
Ons clublokaal zal open zijn voor een lekkere tas koffie op de nuchtere maag!

Voor de rest zal er gezorgd worden.

Denk er ook aan om daar ook tijdig in te schrijven op het ‘frietfestijn’, uiterlijke inschrijfdatum is na het driedaagseweekend.

Zondag (29/08) fietsen we een Westhoekrit met als climax de gekende en gevreesde ‘Kemmelberg’, ook dat wordt weer een nieuwe ervaring!

 

En voor de thuisblijvers : amuseer u maar weet wat jullie missen!
Fietserke3D.gif

18:35 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.