12-09-10

12.09 : Regenrit naar Neeroeteren

Als ik buienradar moest geloven deze morgen zou Limburg weer ontsnappen aan de voorspelde nattigheid, maar driewerf helaas, onderweg zouden we ons deel van het regenwater te verwerken krijgen. Slechts 15 Funbikers aan de start van een vlakke rit naar Neeroeteren olv Stijn, de voorspelde regen zat daar voor iets tussen zeker. Norbert was na maanden inactivitiet terug op het appel. Wegkapiteins van dienst waren Rudi, Erwin, Bjorn, Gazza, Serge en Kristof en werk kregen ze genoeg onderweg. We trokken richting Schoonbeek, Genk, Sledderlo, Zutendaal, Wiemesmeer. Stijn had alle glooiingen onderweg in het parcours opgenomen, anders was het te saai natuurlijk. Ondertussen ging het gedruppel van bij de start over in lichte regen met als gevolg een nat wegdek en dus lekke banden eerst Ber, meen ik mij te herinneren, iets verder Rudi. Het was de ganse tijd draaien, keren en optrekken, best vermoeiend toch. In As reden we richting Opglabbeek en tussen de bossen en de weiden ging Stijn letterlijk de boer op met ons. paard.jpgEen onverharde weg liep dood en dan besloten we maar om een plaspauze in te lassen. In een naburige wei stonden enkele paarden ons nauwlettend gade te slaan, kwamen al snel dichterbij en ze waren vooral in Toni  (zijn klokkenspel) geïnteresseerd : de plaspauze van het jaar volgens Gazza ! Enfin Stijn bracht ons terug op het goede spoor en uiteindelijk kwamen we in Neeroeteren, namen een stevig klimmetje aan de kapel van de Weerstand in Rotem, welbekend van de TLL en trokken verder naar Dilsen/Lanklaar. We passeerden dan Maasmechelen Village, het stadion van Patro Eisden en via Maasmechelen, kwamen we dan in Opgrimbie aan de voet van de Duivelsberg, het volgende stukje bergop. Ondertussen wisselden gedruppel en lichte regen elkaar af. We gingen stilaan richting huiswaarts via een lusje in Zutendaal en Munsterbilzen, waar Pierre nog lek reed. Uiteindelijk arriveerden met 86 km (ca 28 gemiddeld) op de teller aan de Halve Weg. Al met al best een leuke rit, met alle stukje bergop erin die voorhanden waren, alleen jammer van de regen. In het clubkampioenschap zijn er toch wat verschuivingen in de top 10 door de afwezigheid van Steven, Davy en Joske, maar Loupo blijft autoritair aan de leiding, Gazza op 2 en Ber nu op 3.

Volgende week zondag rijden we naar Heure le Romain, daar zal het hier en daar toch wat bergop gaan en het vertrek is om 8u30.           

16:17 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hallo bikers hier ook heel veel water maar dan in de zee in Curacao lekker genieten nog een weekje missen dan weer volop in het peleton doeiiiiii

Gepost door: BENNY | 12-09-10

LOUPO, go for it !!! GOoooooo....

Gepost door: Gino | 14-09-10

De commentaren zijn gesloten.