29-09-10

Kleding : Bilzerse Fun Bikers 2011 : Moozes & Milano!!!

 Moozes.jpg
Bikertjes,

Ons sportief team wordt volgend jaar uitgebreid naar 40 sportievelingen, aangevuld met onze drie prachtige volgwagenchauffeurs, dat wisten jullie al.
Gisteren hebben wij officieel de nieuwe clubkleding bij Moozes besteld.
De kleuren zijn zwart, groen en een beetje wit (het geel is weggevallen) en ieder lid krijgt een prachtig basispakket, waar hij eigenlijk het ganse seizoen mee kan rondkomen. Er zal echter ook een lijst van bij te bestellen dingen beschikbaar zijn, zodat je 'alles-wat-je maar wil' kan bestellen in onze clubkleuren... Je hoort meer van de pasdagen die weldra gaan volgen!

Wat betreft onze nieuwe 'lijn' is er vandaag ook een samenwerking toto stand gekomen met Kurt Wijnen van Herenmode Milano uit Bilzen. Kurt zal prachtige nieuwe polo's in dezelfde clubkleuren ter beschikking stellen van elk lid, alsook de volgwagenchauffeurs.
Het bestuur zal bovendien ook nog in mooie 'clubhemden' in dezelfde kleuren gestoken worden.
Heren : voortaan dus allen naar Milano!

Het eindresultaat en de combinatie tussen beiden merken zal subliem zijn!!!

Fun Bikers Forever!!!

milano.jpg22:32 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Affiche Jeneverfeesten

bilzersefunbikersjeneverbar-001.jpg

22:27 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-09-10

26.09 : Loupo is al clubkampioen 2010

Het was fris en nat deze morgen aan de start van de 32e rit. Dat vertaalde zich in de amper 16 Funbikers die opdaagden voor de Haspengouwrit van Hendrik. Op de koop toe begon het ook nog licht te regenen (zoals voorspeld op buienradar trouwens) en dan denk je, die mannen die nog lekker in hun nest liggen hebben voor een keer eens gelijk. Hendrik en Steven namen de kop en werden bijgestaan door de lange Johan, Stijn, Jos H. en Loupo. Het begin van de rit was een kopie van die van vorige week, Hoeselt, Schalkhoven, Vliermaal, Gors op Leeuw, Jesseren, Vechmaal, Heks maar dan ging het een andere richting uit en kregen we plots de kasseien van Horpmaal onder de wielen geschoven, een echte pijnbank voor sommigen onder ons. rit32.jpgGelukkig was het al een tijdje opgehouden met regenen en waren de wegen en dus ook de kasseien behoorlijk droog. Dan staken we de taalgrens over en kwamen in Oreye, Bergilers enfin de buurt van Waremme. Ber had last van iets in zijn oog en reed iets verder ook nog lek. We waren ondertussen in Heers en deelgemeenten aangeland en net als vorige week, draaien en keren in een golvend landschap met af en toe de wind op kop, niet makkelijk. Miel was toevallig in de buurt en fietste dan maar een stukje mee met de groep. We kregen nog een stevige klim in Broekom (Borgloon), belandden ondertussen in Guigoven, Wintershoven, Vliermaal. In Romershoven had Jos Hermans dan nog een platte band en via Diepenbeek en Beverst arriveerden we terug aan de Halve Weg met ca 70 km op de teller. Een mooi ritje en verstandig gereden, fijn zo en achteraf gezien hadden de afwezigen toch ongelijk. In het clubkampioenschap is Loupo mathematisch zeker van de titel, proficiat !!!  Hij het gaat het huzarenstukje van Piccolo,  geen enkel rit missen, overdoen en eigenlijk verbeteren vanwege nog geen regenrit. Voor de podiumplaatsen gaat het tussen Gazza, Ber en Steven, nog even afwachten dus.

 Volgende week gaat het naar Stevoort en let op het vertrek is om 9u.

17:39 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-09-10

Aanpassing KALENDER + mededelingen!

Belleman.gif

Bikertjes,
De bestuursvergadering was 'erg beladen' doch de vele agendapunten werden vlot en unaniem behandeld.
Heel wat dingen komen terug in de AV van februari 2011 en geven het bestuur de ruimte om zich te organiseren naar volgend jaar.
Toch zijn er een aantal belangrijke dingen die jullie zeker horen te weten (zijn tevens vanmorgen mondeling kort toegelicht) :

- 'Quotum van Leden' verhoogt in 2011 van 35 naar 40 effectieven, geeft dus ruimte voor de 'wachtenden' en erelid Erwin Thijs neemt ook de statut van 'lid' aan.
- Door lichte opslag VWB verhoogt lidgeld van volgend seizoen van 75 naar 80€ : 28€VWB/25€terug te verdienen rittengeld (aan 1€ per rit met max van 25€)/27€voor de clubkas.
- Jeneverfeesten : COLLECTIEF samenwerken van ALLE clubleden op de 'Limburgse Wieler Jenever Bar' op de Hasseltse Jeneverfeesten dd. 16+17/10 op het plein voor de Media Markt met aanwezigheid van diverse renners. Maak veel reclame in je omgeving! Er volgt hier een individuele mail naar elk clublid.
- KALENDERWIJZIGING : door deelname aan de Jeneverfeesten en de gevraagde inzet aan alle clubleden en aanhang wordt de geplande FRIETRIT verplaatst van 17/10 naar 24/10, het officiële seizoen zal dus 1 week langer duren.
Op 17/10 is er dus geen rit!!!
- Het clubfeest staat gepland op 19/11 vanaf 19uur. Dit zal doorgaan in Café Halve Weg vanaf 19uur in het afgesloten 'zaaltje'. Er zal beroep gedaan worden op een traiteur. Verdere info volgt.
- De nieuwe clubkleding wordt dus 'zwart/GROEN met een klein vleugje geel' en niet azuurblauw... ontwerpen hebben al gecirculeerd in clublokaal. Volgende week gaan we verder doorwerken met Moozes en kan weldra gepast worden. Er wordt een uitgebreid standaard kledingpakket aangeboden in je lidgeld, bijbestellingen in uitgebreid gamma zijn mogelijk voor eigen rekening.
- In februari/maart kan nog een 'eetdag' volgen : wordt verder bekeken en uitgewerkt.
- HELMEN worden einde seizoen ingeleverd, deze worden allemaal gereviseerd olv. Ber, GaZZa, Luc, JeePee.

Hasta La Pasta!!!
Heeft u nog vragen of opmerkingen.... mailen of bellen maar!!!

Het bestuur.
THANKSblotekont.gif

 

 

16:29 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19.09 : Villers l'Evecque

Er kwamen 23 Funbikers aan de start van deze rit naar Villers l’Eveque en niet naar Heure le Romain zoals vermeld. Half september kan het ’s morgens al fris zijn en dat was het ook gezien de handschoenen, beenstukken, lange broeken. Het was en bleef wel droog vandaag. De speech van Gazza (Jeneverfeesten, nieuwe kleding, uitbreiding groep…) miste ik vanwege iets te laat. We reden richting Hoeselt, Diepenbeek, Vliermaal waar één van de wegkapiteins Peter lek reed. Zijn collega’s vandaag waren Erwin, Xavier, Firmin, Stijn en Luc. Het ging dan verder naar Gors Op Leeuw, Jesseren en Heks. En daar bleek er een probleem met de volgwagen, kabel van de koppelingspedaal  stuk en dus maakte Jeanke rechtsomkeer en moesten we zonder volgwagen verder. Vermits we in Haspengouw waren konden we ruimschoots “genieten” van het golvende landschap, op en af, draaien en keren en nu en dan een venijnig klimmetje, da’s best leuk als je goede benen hebt. We passeerden nog in Vechmaal, Lauw, Otrange, opnieuw Lauw en ongeveer halfweg in Villers l’Evecque. Daarna reden we oa door Diets-Heur, Widooie, kregen we een stevige klim in Vreren en belandden opnieuw in Wallonië, zonder klop te kriigen overigens ;-).Lantin.jpg Midden tussen de velden ligt daar “100000 briques” oftewel de gevangenis van Lantin, iets verder moest Gazza zo nodig en we hingen dan maar allemaal (behalve Severine natuurlijk) de flauwe uit. We belandden nu in Glons, en deden vervolgens Sluizen, Millen, Herderen en Vlijtingen aan. De wegkapiteins hadden hun werk en het was opletten geblazen zeker bij het herhaaldelijk oversteken van een steenweg hier en daar. Uiteindelijk begonnen we stilaan de stal te ruiken maar moesten nog Rosmeer, Mopertingen, Waltwilder passeren en we arriveerden moe maar voldaan aan ons stamcafe met 77 km op de teller (27 gemiddeld). In de Halve Weg trakteerde kersverse papa Lode op de geboorte van zijn dochtertje, waarvoor proficiat en dank, werd de nieuwe kleding op papier getoond en de nodige bokskes en andere drankjes geconsumeerd. Status quo aan de kop van het clubkampioenschap, dwz Loupo nog steeds autoritair leider.  

Volgende week zondag is het Haspengouwrit olv Hendrik en we vertrekken nogmaals om 8u30.           

15:03 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-10

12.09 : Regenrit naar Neeroeteren

Als ik buienradar moest geloven deze morgen zou Limburg weer ontsnappen aan de voorspelde nattigheid, maar driewerf helaas, onderweg zouden we ons deel van het regenwater te verwerken krijgen. Slechts 15 Funbikers aan de start van een vlakke rit naar Neeroeteren olv Stijn, de voorspelde regen zat daar voor iets tussen zeker. Norbert was na maanden inactivitiet terug op het appel. Wegkapiteins van dienst waren Rudi, Erwin, Bjorn, Gazza, Serge en Kristof en werk kregen ze genoeg onderweg. We trokken richting Schoonbeek, Genk, Sledderlo, Zutendaal, Wiemesmeer. Stijn had alle glooiingen onderweg in het parcours opgenomen, anders was het te saai natuurlijk. Ondertussen ging het gedruppel van bij de start over in lichte regen met als gevolg een nat wegdek en dus lekke banden eerst Ber, meen ik mij te herinneren, iets verder Rudi. Het was de ganse tijd draaien, keren en optrekken, best vermoeiend toch. In As reden we richting Opglabbeek en tussen de bossen en de weiden ging Stijn letterlijk de boer op met ons. paard.jpgEen onverharde weg liep dood en dan besloten we maar om een plaspauze in te lassen. In een naburige wei stonden enkele paarden ons nauwlettend gade te slaan, kwamen al snel dichterbij en ze waren vooral in Toni  (zijn klokkenspel) geïnteresseerd : de plaspauze van het jaar volgens Gazza ! Enfin Stijn bracht ons terug op het goede spoor en uiteindelijk kwamen we in Neeroeteren, namen een stevig klimmetje aan de kapel van de Weerstand in Rotem, welbekend van de TLL en trokken verder naar Dilsen/Lanklaar. We passeerden dan Maasmechelen Village, het stadion van Patro Eisden en via Maasmechelen, kwamen we dan in Opgrimbie aan de voet van de Duivelsberg, het volgende stukje bergop. Ondertussen wisselden gedruppel en lichte regen elkaar af. We gingen stilaan richting huiswaarts via een lusje in Zutendaal en Munsterbilzen, waar Pierre nog lek reed. Uiteindelijk arriveerden met 86 km (ca 28 gemiddeld) op de teller aan de Halve Weg. Al met al best een leuke rit, met alle stukje bergop erin die voorhanden waren, alleen jammer van de regen. In het clubkampioenschap zijn er toch wat verschuivingen in de top 10 door de afwezigheid van Steven, Davy en Joske, maar Loupo blijft autoritair aan de leiding, Gazza op 2 en Ber nu op 3.

Volgende week zondag rijden we naar Heure le Romain, daar zal het hier en daar toch wat bergop gaan en het vertrek is om 8u30.           

16:17 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-09-10

Bestuursvergadering VRIJDAG 17/09 : agendapunten????


Vergadering.gif
Bikertjes,

Zoals u weet loopt het seizoen stilaan ten einde.
De kilometers worden nu week op week wat minder, doch de fun blijft (hopelijk voor iedereen) even groot.
Het bestuur zal op vrijdag 17/09 een 'grote' vergadering hebben met een heleboel belangrijke agendapunten :

Evaluatie seizoen 2010 (sportief/veiligheid/algemeen)
Financieel verslag
Deelname aan jeneverfeesten 2010 dd. 17/10???
Planning frietrit 2010
Planning Clubfeest 2010 (loactie en vorm/inhoud???)
Definitieve kleurkeuze en voorstelling definitief ontwerp nieuwe clubkleding (voor akkoord sponsors)
Overlopen wachtlijst + forecast 2011
Winterseizoen 2010-2011/Spinning : wat/hoe?
Planning sportief seizoen 2011 + topics 2011 (bbq/3daagse/eetdag??/...)
Diversen

Heeft u complimentjes/opmerkingen/suggesties waar het bestuur rekening mee kan houden en waar onze groep beter van wordt, aarzel niet om ze ons nu al te laten weten.

Niet via de website doorsturen : wel via email (via knop bovenaan rechts de website) gezien vertrouwelijk karakter van de info!

Dank voor jullie medewerking!

Het Bestuur.
Email.gif

 

21:51 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

07-09-10

Zondag 12/09 : Let op : rit om 08uur30 naar Neeroeteren

varkenopfiets.gif
Bikertjes,
Door het wegvallen van de Lapperre-Classic 2010 hedden we twee opties...
Of de sterrit van Groot-Bilzen toch opvissen of de rit van Stino naar Neeroeteren inpassen.
Er werd gekozen voor de laatste optie, daar op de AV niet de minste interesse was om nog aan de Sterrit deel te nemen.
We zullen dus zondag 12/09 om 08uur30 vertrekken aan de Halve-Weg om richting Neeroeteren af te zakken, deze keer onder commando van Stinokourov, himself! Een ritje van ca. 80Km.
Wie de Giel weer wil zien strijden....Be there!!!

 

18:37 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-09-10

Hanne : flinke dochter van Lode en Ilse

Bikertjes,
Onze 'jonge-ouders-club' blijft uitbreiden.
Op 03-09 is Hanne geboren, zusje van Robbe en dochtertje van Lode Jans en Ilse Van Spauwen.
Hanne kwam als een gezonde wolk ter wereld met een lengte van 52.5cm en er stond 4.060kg op de weegschaal te lezen : knap werk van die Lode en Ilse zeg!!!
Wij wensen u in naam van de volledige club een dikke proficiat en zorgen kortelings graag voor een passend geschenk. Geniet van uw tweede flinke spruit!
Anne Geddes.jpg

23:47 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-09-10

05.09 : Hindernissenrit naar Housse

Bijna winterse temperaturen (ca 7 °C) aan de start van de 29e rit deze morgen, gelukkig was het droog en kwam de zon stilaan te voorschijn. Om 7u30 kwamen er 17 Funbikers opdagen, waaronder Luc Poesen die zijn wederoptreden maakte, voor een pittige rit naar Housse, het parcours van, “onze” Lapperre Classic in 2006. Davy stuurde ons in omgekeerde richting op weg en op die manier werden misschien wel de zwaartse klimmen bergaf gedaan.brugVroenhoven.jpg We reden richting Munsterbilzen, Gellik, Veldwezelt,  Vroenhoven over de nieuwe brug (zie foto) om dan de achterkant van de Muizenberg op te rijden en naar beneden in Kanne te arriveren. Het ging dan over de brug van Kanne, richting Emael waar de St Pierre (achterkant van de Lanaye berg) werd omhoog gereden. Het ging er vrij rustig aan toe, de vermoeidheid van het vorig weekend zat zeker nog in de benen, of is het stilaan welletjes geweest voor 2010 ? Terug beneden wer er even gestopt voor een plasje en we trokken dan langs het kanaal richting Visé en Hermalle op weg naar de klim van Richelle. Daar vond vandaag een autocross plaats dus moesten we een andere richting uit die de lange ons wees en kregen onmiddellijk de Sarolay, een stevig kuitenbijter, in de maag gesplitst. Boven moesten we nogmaals omrijden vanwege wegenwerken, maar een bereidwillige Zuiderbuur wees ons de weg en na een afdalingkje annex klimmetje belandden we in Housse. Vandaar ging het naar St Rémy, Dalhem met nogmaals een stukje bergop richting Visé. Vooral Davy bijgestaan door oa Gazza, de lange, Stijn of mijzelf voerden de groep aan, bijgestaan door Serge, Tony, Steven, Xavier, Kristof en opnieuw Stijn. We namen dan de achterkant van de Houtain, bergop vanuit Bassenge, naar Roclenge en Millen, een lang stuk bergop dit keer. De Giel, nog eens van de partij, zag alle sterren van de hemel en hij was niet de enige, maar de Giel is een harde die hield vol net als de rest trouwens. We reden door Millen, Genoelselderen waar Tony lek reed tussen de velden. Het bleef redelijk golvend toch, naar ’s Herenelderen, weer bergop in Henis, dan een stukje steenweg richting Bilzen en opnieuw over op en af naar St Huibrechts Hern, Schalkhoven en Romershoven.  Iets verder reden we ons opnieuw vast en maakten dan maar rechtsomkeer over de kasseien van het Paneel naar Beverst.  Na 94 pittige kilometers arriveerden we aan ons clublokaal (ca 26,2 gemiddeld).  Loupo heeft ondertussen 3 ritten voorsprong in het clubkampioenschap en met er nog 6 voor de boeg heeft hij de titel bijna op zak.

Volgende week gaat het naar Neeroeteren en het vertrek is om 8u30.                  

20:17 Gepost door GaZZa en Giovanni Piccolo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |